EnergiWatch

Første tyske udbudspark godkendes

Test af "innovative teknologier" på Siemens Gamesa-møller bliver del af kommende havpark i Nordsøen.

Foto: RWE

2020 har overordnet set været et stille år for tysk havvind. Tidsfristen ved udgangen af 2019 for installation af havmøller under det tidligere støtteregime har medført yderst begrænset aktivitet til søs. Men nu begynder fremtidens bølger på flere måder at tone frem i horisonten.

Tidligere på måneden trådte den nye lov i kraft, der øger tyskernes mål til 20 GW i 2030 og 40 GW i 2040. Mens initiativer som Aqua Ventus, hvor der planlægges etablering af 10 GW grøn brintkapacitet i Nordsøen, indikerer mulige nye anvendelser for produktionen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs