EnergiWatch

CIP-køb understreger Vestas' nye udvikling

Selv om vindmølleparker ikke i regnskabet skal på balancen, står Vestas stadig foran en habil balanceakt med milliardinvestering og etablering af projektudvikling som selvstændigt forretningsområde.

Foto: vestas

Forrige efterår var statsministeren udsat for en del kritik fra politiske modstandere. Årsagen var hendes daværende særlige rådgiver og stabschef Martin Rossen, der havde fået plads i regeringens mest magtfulde udvalg, på trods af at han hverken var folkevalgt eller under ministeransvar. Ikke alle stillede sig helt tilfreds med forklaringen om, at om end han deltog i drøftelserne, så var han ikke med til at træffe beslutninger.

Fredag satte Vestas sig så at sige i samme sted som Martin Rossen. Med opkøbet af 25 pct. i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) vil mølleproducenten "udvide sin tilstedeværelse i udviklingen af vedvarende energiprojekter", bl.a. ved at den nuværende og forrige topchef, Henrik Andersen og Anders Runevad får plads i CIP's bestyrelse. Men selv om de deltager i drøftelserne, går de pænt uden for døren, når CIP skal træffe beslutninger.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere