EnergiWatch

CIP-køb understreger Vestas' nye udvikling

Selv om vindmølleparker ikke i regnskabet skal på balancen, står Vestas stadig foran en habil balanceakt med milliardinvestering og etablering af projektudvikling som selvstændigt forretningsområde.

Foto: vestas

Forrige efterår var statsministeren udsat for en del kritik fra politiske modstandere. Årsagen var hendes daværende særlige rådgiver og stabschef Martin Rossen, der havde fået plads i regeringens mest magtfulde udvalg, på trods af at han hverken var folkevalgt eller under ministeransvar. Ikke alle stillede sig helt tilfreds med forklaringen om, at om end han deltog i drøftelserne, så var han ikke med til at træffe beslutninger.

Fredag satte Vestas sig så at sige i samme sted som Martin Rossen. Med opkøbet af 25 pct. i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) vil mølleproducenten "udvide sin tilstedeværelse i udviklingen af vedvarende energiprojekter", bl.a. ved at den nuværende og forrige topchef, Henrik Andersen og Anders Runevad får plads i CIP's bestyrelse. Men selv om de deltager i drøftelserne, går de pænt uden for døren, når CIP skal træffe beslutninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs