EnergiWatch

Japan overvejer at øge målsætning om havvind betragteligt

I øjeblikket skulle Japan angiveligt overveje at skrue op for sine havvindambitioner.

Foto: Ørsted

Japan skulle efter sigende overveje at løfte sin målsætning for offshore-vind til 45.000 megawatt (MW) inden 2040 fra det tidligere mål om 30.000 MW.

Det skriver det japanske nyhedsbureau Kyodo - dog uden at nævne nogle kilder til historien. Den nye målsætning er en del af regeringens plan om, at landet skal være CO2-neutralt i 2050, skriver mediet.

Sideløbende har der torsdag formiddag været pæn fremgang til Ørsted-aktien, der ved middagstid indtager toppen i C25-indekset med en stigning på 2,2 pct. til 1079,50 kr.

Ørsted er repræsenteret i Japan gennem et joint venture-selskab sammen den lokale energikoncern Tepco om udvikling af havvindenergi i Japan.

Det er dog ikke sikkert, det er nyheden fra Japan, der driver Ørsted-aktien frem torsdag, lyder det fra Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Han vurderer, at der lige så godt kan være tale om genrejsning af kursen efter sidste uges store dyk.

Ørsted-aktien stiger mest i C25 torsdag middag. Stigningen er på 2,2 pct. til 1079,50 kr.

Ørsted vil opføre havvind i Sydkorea

Vestas overtager havvindforretningen i MHI Vestas

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs