Medie: Kinesere lurer på Siemens Gamesa

Såvel mølleproducentens samarbejdspartner i Kina som Vestas' nyeste medejer har kontaktet Siemens med henblik på et eventuelt køb af Siemens Gamesa.
Foto: VINCENT WEST/REUTERS / X00957
Foto: VINCENT WEST/REUTERS / X00957
AF MAZ PLECHINGER

Siemens Gamesa kan komme på østasiatiske hænder. Med henvisning til en række unavngivne kilder i den internationale finansverden skriver det spanske erhvervsmedie Expansion mandag, at en række asiatiske selskaber udviser interesse for mølleproducentens fremtid. Blandt de potentielle købere er ifølge mediet Shanghai Electric og Mitsubishi.

Ifølge avisens kilder er forespørgslerne endnu på et meget indledende niveau, hvor de interesserede bejlere afsøger, om Siemens AG er villig til at afhænde sin ejerandel. Det tyske konglomerat ejer 67 pct. af aktierne i mølleproducenten, der i september blev børsnoteret som en del af Siemens Energy.

Siemens har over for Expansion afvist at kommentere.

De to nævnte koncerner har begge en betydelig berøring med vindindustrien i forvejen. Shanghai Electric har således samarbejdet med Siemens Gamesa gennem en årrække, hvor kineserne via licensaftaler har anvendt lokaliserede versioner af mølleproducentens maskiner. Især omkring havmøllerne, hvor det kinesiske energiselskab i sommer satte den første licenserede 8 MW-mølle i drift som følge af de to parters aftale fra 2018.

Mitsubishi har derimod primært været engageret med Siemens Gamesas største konkurrent, Vestas. Efter selv at have bygget møller i en årrække, indgik det japanske konglomerats datterselskab, Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i 2013 et joint venture med den danske producent på havvind.

I oktober købte Vestas imidlertid MHI ud af samarbejdet. Japanerne er dog fortsat engageret i mølleproducenten, da størstedelen af betalingen for handlen var i form af aktiver i Vestas, som Mitsubishi nu ejer 2,5 pct. af.

Siemens Gamesa giver licens på ny havmølle i Kina

Vestas' overtagelse af MHI Vestas godkendes

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også