EnergiWatch

Medie: Kinesere lurer på Siemens Gamesa

Såvel mølleproducentens samarbejdspartner i Kina som Vestas' nyeste medejer har kontaktet Siemens med henblik på et eventuelt køb af Siemens Gamesa.

Foto: VINCENT WEST/REUTERS / X00957

Siemens Gamesa kan komme på østasiatiske hænder. Med henvisning til en række unavngivne kilder i den internationale finansverden skriver det spanske erhvervsmedie Expansion mandag, at en række asiatiske selskaber udviser interesse for mølleproducentens fremtid. Blandt de potentielle købere er ifølge mediet Shanghai Electric og Mitsubishi.

Ifølge avisens kilder er forespørgslerne endnu på et meget indledende niveau, hvor de interesserede bejlere afsøger, om Siemens AG er villig til at afhænde sin ejerandel. Det tyske konglomerat ejer 67 pct. af aktierne i mølleproducenten, der i september blev børsnoteret som en del af Siemens Energy.

Siemens har over for Expansion afvist at kommentere.

De to nævnte koncerner har begge en betydelig berøring med vindindustrien i forvejen. Shanghai Electric har således samarbejdet med Siemens Gamesa gennem en årrække, hvor kineserne via licensaftaler har anvendt lokaliserede versioner af mølleproducentens maskiner. Især omkring havmøllerne, hvor det kinesiske energiselskab i sommer satte den første licenserede 8 MW-mølle i drift som følge af de to parters aftale fra 2018.

Mitsubishi har derimod primært været engageret med Siemens Gamesas største konkurrent, Vestas. Efter selv at have bygget møller i en årrække, indgik det japanske konglomerats datterselskab, Mitsubishi Heavy Industries (MHI) i 2013 et joint venture med den danske producent på havvind.

I oktober købte Vestas imidlertid MHI ud af samarbejdet. Japanerne er dog fortsat engageret i mølleproducenten, da størstedelen af betalingen for handlen var i form af aktiver i Vestas, som Mitsubishi nu ejer 2,5 pct. af.

Siemens Gamesa giver licens på ny havmølle i Kina

Vestas' overtagelse af MHI Vestas godkendes

Mere fra EnergiWatch

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs