EnergiWatch

Verdens største havmøllepark er i banken

Equinor og SSE har sikret finansiering på knap 50 milliarder og truffet endelig investeringsbeslutning på de første 2,4 GW af Dogger Bank-projektet.

GE debuterer sine Haliade X-møller på 13 MW på Dogger Bank-projektet, hvor de første ventes installeret i 2023. | Foto: GE Renewable Energy

Nu er Dogger Bank-projektets første to faser en teknisk realitet. Projektets ejere, Equinor og SSE Renewables, har torsdag truffet endelig finansieringsbeslutning på den britiske havparks to første faser på samlet 2,4 GW.

"Som vindparkens fremtidige operatør er vi stolt over at tage dette store skridt fremad i leveringen af hvad, der kommer til at blive rygraden i det voksende vindcentrum i Nordsøen. Gennem projektets rå skala har vi leveret rekordlave kontraktpriser for det britiske marked, og som parkens operatør vil vi fortsætte med at levere værdi til Storbritannien i de kommende år," siger Equinors adm. direktør for New Energy Solutions, Pål Eitrheim.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs