EnergiWatch

EU-kommisionen giver 17,8 mio. til spansk flydevind

Spanske Saitec opnår EU-støtte til at få sin flydende havvind ved navn Sath ud til markedet.

Foto: Saitec

Millionstøtte fra EU-Kommissionen skal nu give spansk vindudvikler mere skub på sin vej ud i branchen. 2,4 mio. EUR (17,8 mio. DKK) skal hjælpe spanske Saitec med at få sin flydende Sath-teknologi ud på markedet.

Støtten fra EU-Kommissionen skal bruges til at opskalere Saitecs 2 MW prototype, så den er klar til at begå sig i det rette miljø. Det oplyser Saitec i en meddelelse.

For at gøre det, vil Saitec drage nytte af de oplevelser fra sin prototype på åbent hav, der skal placeres på Biscay Marine Enery Platform (BiMEP) i Biscay, Spanien. Og projektet, der skal teste den flydende vind i et relevant miljø kaldes hos Saitec for Sathscale.

"Sathscale er et vigtigt projekt for Saitec med blik på at industrialisere, internationalisere og opskalere Sath-teknologi," siger Carlos Garrido-Mendoza, der er leder for forskning og udvikling hos Saitec.

"Sathscale vil hjælpe os med at bevæge os frem mod kommerciel modenhed gennem en open-sea erfaring, der er afgørende for at fuldt ud forstå udfordringerne i enhedens ydeevne, robusthed og pålidelighed inden den kommer på markedet."

Det er meningen, at projektet skal fokusere på udviklingen af et industrialiseret fabrikationssystem til masseproduktion, hvor man dækker produktionsprocessen, transport, installation, igangsættelse, drift og vedligeholdelse og demontering af den flydende vindplatform.

Portugal fremskynder udfasning af kul til næste år

EU-Parlamentet strammer skruen for CO2-mål

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs