EnergiWatch

Better Energy skal forsyne Vordingborg Kommune

Et pilotprojekt skal bane vejen for en solcellepark på lavbundsjorde i Vordingborg Kommune. Anlægget skal producere 70 pct. af elforbruget i kommunen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

159 hektar landbrugsjord i Køng Mose, der er såkaldt lavbundsjord, skal i fremtiden producere størstedelen af elforbruget i Vordingborg Kommune.

Det er kommunen og energiselskabet Better Energy, der står bag anlægget, der bliver et pilotprojekt. Ud over el kommer anlægget dermed også til at tage de kulstofrige jorde ud af landbrugsdrift for at kunne vådgøres.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs