EnergiWatch

Vindbranche glædes over realistisk havvindplan på 300 GW

Den danske og europæiske vindsektor er glad for ny EU-strategi for 300 GW havvind i 2050. Det er ambitiøs og realistisk strategi, som peger på de rette elementer for realisere målsætningen, siger sektoren.

"Det er en rigtig flot og ambitiøs strategi, men vigtigst af alt så er den realistisk," siger adm. direktør for Wind Denmark, Jan Hylleberg. | Foto: Wind Denmark

12, 60 og 300 GW i 2020, 2030 og 2050.

EU's strategi for havenergi peger mod en eksplosiv vækst for havvind over de næste tredive år. EU's satsning på medvind er så voldsom, at viceadministrerende direktør for Dansk Energi, Anders Stouge, udtalte til Ritzau at han blev "helt blæst bagover".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs