EnergiWatch

CIP går ind i brintprojekt på 5 GW

Med grøn brint fra sol og landvind planlægger storprojekt i det vestlige Australien at forsyne Japan og Sydkorea med grøn brint fra 2028.

Planen med projektet er blandt andet at iblande brint i gasrørledningen fra Dampier til Bunbury. | Foto: Dampier Bunbury Pipeline

Copenhagen Infrastructure Partners øger sin satsning i Australien. Den danske infrastrukturfond, der også er i gang med udviklingen af landets potentielt første havvindpark, indgår partnerskab med Hydrogen Renewables Australia om projektet Murchison. Et projekt med ambitioner om at opføre 5 GW landvind og solkraft, der skal anvendes i produktionen af lave grøn brint, som i høj grad skal eksporteres til især Japan og Sydkorea.

"Vi mener, at Murchison repræsenterer den bedste samlede vind- og solressource i Australien, og projektet komplimenterer vores nuværende aktiviteter i Australien," siger CIP-partner Michael Hannibal.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs