EnergiWatch

Regeringen sætter European Energys havmøllepark på pause

Havmølleparken Omø Syd er blevet sat i bero. Et uheldigt tidspunkt, lyder det fra udvikleren, mens fugleentusiaster jubler over "en halv sejr."

Her ses en visualisering af European Energys andet havmølleprojekt i Jammerland Bugt. | Foto: Visualisering, European Energy

European Energy indsendte i oktober en ansøgning om at etableringstilladelse til deres havmøllepark Omø Syd i Slagelse Kommune. Men udvikleren må væbne sig med yderligere tålmodighed, da sagsbehandlingen nu er blevet sat i bero.

Det skyldes, at Energistyrelsen vurderer, at nye naturbeskyttelsesområder kan få betydning for etableringstilladelsen for Omø Syd Havvindmøllepark. Dermed bliver sagsbehandlingen sat i bero, indtil der foreligger en afgørelse fra Miljøministeren vedrørende mulig udpegning af Smålandsfarvandet til et fuglebeskyttelsesområde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs