EnergiWatch

Eurowind gemmer på millioner i 25-ører

Selv om den nordjyske udvikler trods betydelige opkøb går markant tilbage både i top og bund, er topchefen ikke nervøs. Bag de overordnede tal gemmer sig adskillige godter, fastslår han.

Den der gemmer til natten - i dette tilfælde er det dog en sen installation på Thorup-Sleten tidligere i år. | Foto: Eurowind

Umiddelbart var regnskabsåret 2019/20 ikke noget at råbe højt om for Eurowind. Omsætningen faldt med mere end en tredjedel til 76,7 mio. euro (572 mio. kr.) for den Hobro-hjemmehørende projektudvikler, der som resultat leverede det laveste overskud i fem år med 9,2 mio. euro (68,7 mio. kr.). Mindre end det halve af året forinden.

Forklaringen synes da også nærliggende. Strømprisen på det danske marked, hvor størstedelen af Eurowinds kapacitet er installeret, lå mere end en tredjedel lavere end i regnskabsåret 2018/19. Så selv om købet af SE Blue Renewables portefølje på 184 MW danske møller føjede 42 pct. til selskabets produktionskapacitet, steg driftsindtægten fra strømsalget kun med 9 pct. til 57,3 mio. euro EBITDA.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs