EnergiWatch

Siemens Gamesa-topchef: Selvfølgelig har vi en foretrukket præsident

Andreas Nauen ser frem til at der kommer afklaring på såvel USA's præsidentvalg som den langstrakte tilladelsesproces på det amerikanske havvindmarked. Han forventer at flere projekter skifter til større møller.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Med en aktuel markedsandel på 10-12 pct. er Siemens Gamesa ikke den mølleproducent, der er mest afhængig af USA. Ikke desto mindre har aktien i moderselskabet Siemens Energy over de seneste dage fulgt nogenlunde samme kurve som hos Vestas, hvor USA stod for næsten halvdelen af det seneste kvartal leveringer.

Da Donald Trump onsdag morgen med sin sejr i Florida så ud til at være på vej mod genvinde præsidentembedet, medførte det øjeblikkelig et skarpt kursfald. Da Joe Biden senere på dagen så ud til at vinde ind i Midtvesten, rettede aktien sig igen, og i takt med at en sejr til demokraterne har set stadig mere sandsynlig ud, er kursen fortsat med at stige for begge producenter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs