EnergiWatch

European Energy fortsætter parløb med statsfond

Projektudvikleren indvier stor om end valutaramt solcellepark og gør sig klar til at vælge møllerne til vindpark, der ligeledes opføres med Ifu.

Foto: casos dos ventos

Lørdag den 17. oktober klokken 22.39 var effekten af vind i Brasiliens elnet ifølge den statslige systemoperatør, Ons, på aldrig før sete 12.140 MW. Med en kapacitetsfaktor målt til hele 79,3 pct. udgjorde vindkraft 18,6 pct. af forsyningen, trods at teknologien kun udgør 9,5 pct. af den installerede kapacitet i det sydamerikanske land.

Det er imidlertid ikke den eneste positive nyhed for vedvarende energi i Brasilien. European Energy melder således, at projektudvikleren nu har afsluttet arbejdet på den 93 MW store solpark Coremas I-III i Paraiba-regionen. Det nu nettilsluttede projekt er opført sammen med den danske investeringsfond for udviklingslande, Ifu.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs