EnergiWatch

Vestas-projekt på 15 GW får grønt lys

Australsk delstat giver miljøgodkendelse til hybridprojekt, der er planlagt til at blive udbygget til 26 GW vedvarende energi, der i altovervejende grad skal bruges til Power-to-X.

Selv om sol og vind ikke er fordelt på det op til 26 GW store hybridprojekt AREH, bliver der nok brug for mere end én vindmølle. Med mindre det er en 26 GW-mølle. | Foto: ReGen Power

For ti år siden kom Vestas med en skelsættende annoncering. Mølleproducenten havde modtaget en ordre på intet mindre end 420 MW til den største vindmøllepark nogensinde på jordens sydlige halvkugle. Det australske Macarthur-projekt skulle opføres med de spritnye V112'ere, der med en kapacitet på 3 MW var så potente, at de også var egnede til havmølleparker, blev det konstateret.

Teknisk set er det ikke mere end et halvt år siden, at Macarthur blev overhalet som Australiens største vindpark i drift. Alligevel er det altid en fascinerende disciplin at tage et kig i bakspejlet og registrere, hvor hurtigt udviklingen reelt har været: Et er, at der nu tildeles ordrer rundt omkring i verden på møller med mere end den dobbelte kapacitet. Noget andet projekternes størrelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs