EnergiWatch

S vil give Vestas udstillingsvindue i Aarhus

Der skal være moderne vindmøller i Aarhus, som Vestas kan vise frem, mener Socialdemokratiet. Venstre vil i stedet have solceller.

Foto: Casper Dalhoff

Socialdemokratiet i Aarhus vil lade Vestas opstille vindmøller på Aarhus Havn, så producenten har noget at vise frem til investorer og potentielle købere og samtidig give plads til mere grøn energi. Det skriver Jyllands-Posten.

"For os handler det primært om grøn omstilling, men vi må også anerkende, at Aarhus er centrum for eksport af grønne teknologier. Det skal vi selv støtte op om, og derfor skal vi også kunne placere nye, moderne vindmøller i Aarhus," sagde S-ordfører Louise Lindskrog, da forslaget om vindmøller blev diskuteret i byrådet onsdag den 7. oktober.

Men hos Venstre mener man i stedet, at man i stedet bør give plads til solceller. V-rådmand Bünyamin Simsek har også tidligere kritiseret Socialdemokratiets ønske om vindmøller på havnen, og mener, at der er tale om symbolpolitik. Han mener også, at møllerne ikke afgiver samme effekt som solcelleanlæg. Ifølge indstillingen vil 13 solcelleanlæg give strøm til 200.000 familier, mens 2 vindmøller vil give strøm til 3.300 familier.

Vestas ser stort potentiale i udfordrende indisk marked

Vestas indgår rammeaftale om 790 MW

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs