EnergiWatch

S vil give Vestas udstillingsvindue i Aarhus

Der skal være moderne vindmøller i Aarhus, som Vestas kan vise frem, mener Socialdemokratiet. Venstre vil i stedet have solceller.

Foto: Casper Dalhoff

Socialdemokratiet i Aarhus vil lade Vestas opstille vindmøller på Aarhus Havn, så producenten har noget at vise frem til investorer og potentielle købere og samtidig give plads til mere grøn energi. Det skriver Jyllands-Posten.

"For os handler det primært om grøn omstilling, men vi må også anerkende, at Aarhus er centrum for eksport af grønne teknologier. Det skal vi selv støtte op om, og derfor skal vi også kunne placere nye, moderne vindmøller i Aarhus," sagde S-ordfører Louise Lindskrog, da forslaget om vindmøller blev diskuteret i byrådet onsdag den 7. oktober.

Men hos Venstre mener man i stedet, at man i stedet bør give plads til solceller. V-rådmand Bünyamin Simsek har også tidligere kritiseret Socialdemokratiets ønske om vindmøller på havnen, og mener, at der er tale om symbolpolitik. Han mener også, at møllerne ikke afgiver samme effekt som solcelleanlæg. Ifølge indstillingen vil 13 solcelleanlæg give strøm til 200.000 familier, mens 2 vindmøller vil give strøm til 3.300 familier.

Vestas ser stort potentiale i udfordrende indisk marked

Vestas indgår rammeaftale om 790 MW

 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs