EnergiWatch

Athena melder om italiensk bejler - får købstilbud over børskurs

Aktionærerne har fået et tilbud på 3,7 kr. per aktie, hvilket har sendt aktiekursen op.

Foto: REEL

Athena Investments har fået et købstilbud fra det italienske holdingselskab Fidim S.r.l.

Tilbuddet er et betinget, frivilligt offentligt kontant købstilbud til aktionærerne i Athena om køb af samtlige aktier i selskabet, eksklusive eventuelle aktier ejet af Athena og aktionærer, der er hjemmehørende i udenlandske jurisdiktioner.

Tilbudskursen udgør 3,70 kontant pr. aktie. Aktien lå før meddelelsen i omkring 3,13 kr., men er siden steget til 3,62 kr.

Af en fondsbørsmeddelelse fra Fidim fremgår det, at Fidim senest om fire uger, det vil sige den 6. november, vil fremsætte et tilbudsdokument.

Her vil Athenas bestyrelse samtidig offentliggøre en redegørelse vedrørende købstilbuddet.

Athena ønsker ikke at kommentere købstilbuddet på nuværende tidspunkt.

Hvis købstilbuddet bliver godkendt, er Fidims planer at tvangsindløse de resterende aktionærer og afnotere Athena fra den københavnske fondsbørs.

"I betragtning af den væsentlige reduktion af selskabets (Athena, red.) virksomhed siden 2019 har Fidim S.r.l. til hensigt at lade selskabet indtræde i en likvidationsproces eller at bruge selskabet til andre aktiviteter," fremgår det af meddelelsen.

Svage vindforhold sendte Athenas produktionen kraftigt ned

Athena: Både sol og vind producerede under niveau i juli 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs