EnergiWatch

Nordex oplevede et fald i ordreindgangen i tredje kvartal

Den tyske mølleproducent måtte se ordreindgangen skrumpe med 28 pct. i tredje kvartal

Foto: Nordex

Ordreindtaget tog et dyk i juli, august og september for den tyske vindmølleproducent Nordex.

Nordex modtog ordrer på vindmøller med en samlet kapacitet på 1228,6 megawatt i tredje kvartal, og det er et fald på næsten 28 pct. fra ordreindgangen på 1700,3 megawatt i samme kvartal sidste år.

"På trods af individuelle forsinkelser som følge af coronapandemien er efterspørgslen fortsat stærk, siger Patxi Lande, der er salgsdirektør hos Nordex, og fortæller, at det også gælder for udsigterne for den sidste del af 2020.

I årets første ni måneder faldt det samlede ordreindtag - fraregnet serviceforretningen - med næsten 21 pct. til 3758,5 megawatt.

I tredje kvartal kom 31. pct af ordrene fra Europa - herunder primært fra Tyskland, Holland, Storbritannien og Frankrig.

I USA landede Nordex to store projekter i løbet af kvartalet, og derfor stod Nordamerika-regionen for 50 pct. af de samlede ordrer på vindmøller i perioden. Latinamerika stod for de resterende 19 pct. af ordreindgangen.

Selv om tredje kvartal har budt på færre ordrer til den tyske vindmølleproducent i tredje kvartal, ser udviklingen på nuværende tidspunkt umiddelbart helt anderledes ud hos den danske konkurrent Vestas.

I samme periode har Vestas annonceret ordrer med en samlet kapacitet på 3535 megawatt, og det er 33 pct. mere end i tredje kvartal sidste år.

Tallet dækker kun over annoncerede ordrer hos Vestas, der i hvert kvartalsregnskab også løfter sløret for mængden af uannoncerede ordrer.

I tredje kvartal af 2019 løb de uannoncerede ordrer op i 2083 megawatt. Investorerne får først nyt om udviklingen i de uannoncerede ordrer i samme periode af 2020, når det danske selskab offentliggør sit regnskab den 4. november.

I andet kvartal i år tikkede der dog færre ordrer ind hos Vestas, der kunne notere et fald i den samlede ordreindgang - både annoncerede og uannoncerede - på 27 pct. til 4148 megawatt fra et rekordhøjt niveau på 5696 megawatt i samme periode året før.

Statkraft bygger stort brasiliansk vindprojekt

Fra kulminer til støttefri vindenergi

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere