EnergiWatch

Analytiker: Stærk ordreindgang hos Vestas understreger styrkeposition

"Ordreindgangen i tredje kvartal vidner om Vestas' styrker på et vindmøllemarked, hvor konkurrenterne indtjeningsmæssigt er langt bagud," lyder det fra aktieanalysechef hos Sydbank.

Foto: Statkraft / Ole Martin Wold

Vestas fik onsdag afsluttet tredje kvartal med en imponerende række af ordrer, og det giver anledning til anerkendende ord fra aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

"Ordreindgangen i tredje kvartal vidner om Vestas' styrker på et vindmøllemarked, hvor konkurrenterne indtjeningsmæssigt er langt bagud," skriver Jacob Pedersen i et notat.

Vindmølleproducenten har i tredje kvartal offentliggjort ordrer på samlet 3535 megawatt, MW, fordelt på 31 ordrer, og det er den tredjehøjeste offentliggjorte ordreindgang i et enkelt kvartal nogensinde.

Sydbank-analytikeren regner med, at der til kvartalets ordreindgang kan lægges yderligere 1000 MW til i uannoncerede ordrer, så den samlede ordreindgang lander på ca. 4500 MW.

Det amerikanske marked, som i flere år har været langt det største marked for Vestas, tegner sig for blot 532 MW i kvartalet.

"Det er helt som forventet, at ordreindgangen nu bliver reduceret på dette vigtige marked, men vi er fortrøstningsfulde i forhold til at der kommer flere ordrer herfra i de næste måneder," skriver Jacob Pedersen.

Han noterer, at kvartalet bød på to 60 pct.-PTC-kvalificerende komponentordre, og han vurderer, at der formentlig er flere af dem på vej. I kvartalet har Vestas også annonceret 400 MW+ fra både UK og Brasilien, og analytikeren bemærker også, at succesen fortsætter i både Polen, Vietnam og Kina på ordresiden, ligesom der også har været 250 MW+ ordrer fra Egypten og Rusland.

"Det vidner om en meget slagkraftig global tilstedeværelse, der bliver nyttig i de kommende år. Med ordreindgangen i tredje kvartal er Vestas godt på vej mod at indfri vores forventning om en ordreindgang på cirka 16 gigawatt i år, og vi ser større sandsynlighed for at Vestas overgår dette end det modsatte," skriver Jacob Pedersen.

Sydbank fastholder anbefalingen "køb" på Vestas-aktien, som onsdag satte kursrekord efter en stigning på 4,2 pct. til 1030 kr.

"Aktien er langt fra billig, men indtjeningsdynamikken bør blive bedre i 2021 og førerpositionen i en industri, der leverer bæredygtige løsninger kalder på en væsentlig bæredygtighedspræmie – også i fremtiden," mener analytikeren.

Nedgang i PTC-støtte vil holde ordreindgang under rekord 

Vestas sikrer sig dansk ordre på 54 MW

Ny Vestas-ordre sender russisk leverance over 1 gigawatt

Vestas vinder egyptisk ordre 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs