EnergiWatch

Maersks vindselskab træder forsigtigt ind i gylden niche

Med opkøb udvider KK Wind Solutions blandt andet sine muligheder på det lukrative servicemarked. Selskabet er dog indstillet på at begrænse sine tilbud for ikke at træde mølleproducenterne over tæerne.

Foto: KK Wind Solutions

For to et halvt år siden blev den sidste Riisagermølle pillet ned. Om end den i dag med sine typisk 22 kW ville falde i kategorien husstandsmølle, var det ikke blot en af Danmarks første serieproducerede vindmøller, men også den første, som Kai F. Pedersen og Knud V. Jensen i 1976 byggede et elektrisk kontrolsystem ind.

Siden er der unægtelig sket en del i vindindustrien. Det gælder teknologisk, hvor møller med 636 gange så høj effekt nu er undervejs. Mens det også gælder duoens forretning, der siden 2014 har lydt navnet KK Wind Solutions for bedre at passe til selskabets bredere virke af i stigende grad digitaliserede løsninger inden for monitorering og databehandling. Hvilket blev forstærket med forrige uges opkøb af Gram & Juhl.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs