EnergiWatch

Vestas-formand udskælder investors forretningsmodel efter retssag

Bert Nordberg retter skarp kritik mod Deminor og deres ifølge ham "fordækte forretningsmodel".

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Efter syv års juridisk kamp har gruppen af 40 institutionelle Vestas-investorer anført af belgiske Deminor trukket sine anklager mod vindmølleproducentens tidligere ledelse for at mislede markedet.

Sagen har imidlertid fået nuværende formand Bert Nordberg til at rette skarp kritik mod Deminor og deres ifølge ham "fordækte forretningsmodel".

Det skriver Berlingske Business.

Vestas-formanden udskælder det belgiske selskab for at operere som såkaldt "litigation funder". Med det menes der, at selskabet stiller penge til rådighed til at føre en retssag, og så samler så mange investorer som muligt i et gruppesøgsmål.

"Min opfattelse er, at der fra start har været tale om et gruppesøgsmål, som man ser det i USA, hvor hele casen er gået ud på at indgå et forlig, forud for at sagen ender i retten. Det ser man meget i USA, men jeg vil ikke se det i Europa, og jeg vil slet ikke se det i Danmark," lyder det kontant fra Bert Nordberg ifølge Berlingske Business.

Han understreger, at der ikke er noget galt med gruppesøgsmål eller ideen om at indgå forlig - det handler principielt om Deminors rolle som litigation funder.

Kritikken preller dog af på Deminor-partner Edouard Fremhaoult, som understreger, at litigation funding er en legitim forretningspraksis, og at det vil spille en stigende rolle i fremtiden.

Sideløbende med Vestas-sagen har det belgiske selskab lanceret søgsmål mod Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen og stævnet bankerne bag OW Bunkers børsnotering, skriver avisen.

Vestas-investorer opgiver erstatningssag mod tidligere Vestas-profiler

Sagsøgere i Vestas-sag: Forlig er uheldigt og en skuffelse, men var retssagen en fejl? Absolut ikke

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere