EnergiWatch

Nipper: Kun et selskab kunne få mig væk fra Grundfos

Det har ikke været en let beslutning at sige stillingen som topchef i Grundfos op til fordel for direktørstolen i Ørsted, fortæller Mads Nipper. "Men var der et selskab, som kunne få mig til at skifte, så var det Ørsted," siger han.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Energikæmpen Ørsted har onsdag præsenteret sin kommende topchef i form af Mads Nipper, som forlader den samme stilling hos Grundfos og til januar indtager pladsen for bordenden i direktionslokalet hos Ørsted.

Men hvad er forskellen på Grundfos og Ørsted for en ambitiøs erhvervsmand, og hvorfor egentlig foretage det skifte?

"Det har været en super svær beslutning. Grundfos er et sted, jeg er meget stolt af at have været en del af, men var der et selskab, som kunne få mig til at skifte, så var det Ørsted," siger Mads Nipper til Ritzau Finans.

"Ørsted gør det fantastisk og har et fantastisk potentiale. Det har alt tænkeligt potentiale til at drive verden mod fuldstændig vedvarende energi. Og det er så stor og vigtig en opgave, at jeg var nødsaget til at være en del af det."

I Danmark har et bredt flertal I Folketinget vedtaget en ambitiøs klimamålsætning, som skal sikre en reduktion af CO2-udledningen i 2030 med 70 pct. i forhold til basisåret 1990, og spørgsmålet er, hvad en global grøn energiproducent kan gøre for at støtte op om det.

"Først og fremmest er det en ambitiøs målsætning og en målsætning, som både Ørsted, Grundfos og jeg bakker 100 pct. op omkring. Og det er utroligt, at den er så stærk forankret politisk. Der skal træffes mange beslutninger om, hvad der skal ske. Ørsted er førende både i Danmark og globalt, og derfor kan Ørsted bestemt også hjælpe," vurderer Mads Nipper.

Bestyrelsesformand i Ørsted, Thomas Thune Andersen, ser også, at koncernen kan bidrage både hjemme i Danmark og ude i verden.

"Netop der har vi en international rolle og national rolle, men Ørsted er også et kompetencecenter, hvor vi kan hjælpe de danske virksomheder, som arbejder sammen med os. Ørsted er en maskine, der allerede er fokuseret på de danske mål og på at bringe dem ud i verden, og det kan sikre større indflydelse," siger Thomas Thune Andersen.

Grundfos har allerede indledt jagten på ny topchef

Mads Nipper udnævnt som ny topchef i Ørsted

Omsætningen i Grundfos falder med næsten en milliard

Udskældt EU-klimaaftale åbner nye døre for dansk energibranche

Grundfos-chef: "Vi holder nærmest sommerferie, som vi plejer"

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere