EnergiWatch

Equinor vil stikke egen verdensrekord i havvind

Ifølge et brasiliansk medie har Equinor søgt om tilladelse til at bygge verdens største havvindpark i Brasilien. Projektet er blevet døbt Aracatu og vil bestå af 320 vindmøller, som i alt vil have en kapacitet på mere end 4 GW.

Foto: Equinor

I form af Dogger Bankes 3,6 GW har Equinor i dag i selskab med skotske SSE føretrøjen på, når det gælder verdens største havvindpark, men nu vil Equinor stikke den rekord med en havvindpark på intet mindre end minimum 4 GW i Brasilien.

Det skriver det lokale branchemedie EPBR.

Ifølge mediet har Equinor påbegyndt ansøgningprocessen for parken ved navn Aracatu, som påtænkes at blive bygget i to faser på hver især 160 12-16 MW havvindmølle.

Parkerne vil blive bygget ud for delstaterne Rio, hvor hovedstaden er Rio de Janeiro, og Espírito Santo med hovedstaden Vitória. Møllerne vil blive bygget omkring 20 km fra kysten på en havdybde på mellem 15 og 35 meter.

Der er i dag ikke nogen havvindpark i Latinamerika, og det første projekt, som var forventet klar, Ubarana, er sandet til. Ubarana udvikles i et samarbejde mellem det lokale olieselskab Petrobras og Equinor.

Iberdrola har hidtil været det mest aktive selskab på det brasilianske havvindmarked gennem datterselskabet Neoenergia, som har søgt om tilladelse til tre parker, Maravilha, Águas Claras og Jangada, på hver især 3 GW.

Equinor sælger halvpart i britisk oliefelt

Equinor møder kritik for sin oliepris-fremskrivning

Equinor leverer overraskende milliardoverskud midt i corona-krisen 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs