Siemens Energy får ordre på elektrolyseanlæg til kinesisk OL-by

Forståelsespapiret mellem Siemens Energy og China Power har nu manifesteret sig i selskabets første elektrolyseanlæg på en megawatt til Kina.
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Når Vinter-OL i 2022 sparkes i gang i Beijing vil 85 brintbusser transportere folk rundt i OL-byen.

Til det formål meddelte det kinesiske joint-venture Cockeril Jingli Hydrogen sidste år, at man ville bygge en af verdens største elektrolyseanlæg på 7,5 MW i byen, som vil skulle levere brinten.

Nu spæder tyske Siemens Energy til med elektrolyseanlæg i MW-klassen, som de skriver i pressemeddelelsen uden at sætte yderligere tal på.

Ordren er et resultat af et forståelsespapir fra september sidste år mellem Siemens og State Power Investment Corporation Limited (SPIC), der er den formelle ejer af China Power.

"Sammen med vores partner i SPIC, udøver vi et vigtigt bidrag i forsøget på at håndtere klimaforandringer og reducere CO2-udledninger," siger den adm. direktør for Siemens Energy, Christian Buch, i en pressemeddelse.

Siemens Energy understreger, at der er tale om grøn brint, hvilket vil sige, at strømmen til brintproduktionen vil komme fra vedvarenden energi. Ifølge Siemens Energy er der tale om selskabets første kinesiske elektrolyseanlæg.

I går fik Vestas en kontrakt på 250 MW

Siemens' nye topchef vil måles på CO2 og dansk konkurrenceevne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud