EnergiWatch

Vestas fortsætter lynmanøvre i Kina

Mere end en tredjedel af årets annoncerede ordrer er kommet fra østasiatiske lande, uden at det har presset mølleproducentens salgspris. Et vidnesbyrd om at der er styr på både leverandørkæden – og hvad der skal tages for møllerne, fastslår topchef.

Trods corona og et væld af projekter, der skal installeres i USA i 2020, har Vestas fortsat plads til at tage nye projekter ind med levering i år. | Foto: vestas

Det var ikke kun regnskabet for 2. kvartal, Vestas annoncerede tirsdag. For som supplement til de omkring 8 GW, der allerede er hentet ind i 2020, blev der sideløbende meldt ud om to nye ordrer på 251 MW. Begge i Kina.

Dermed nåede den danske mølleproducents foreløbige ordreannoncering på verdens største marked op på 1.234 MW. Men ud over at tallet har en god rytme over sig og understreger, at Vestas atter har fundet takten i Kina efter et par pauvre år, så viser tirsdagens ordrer også, at det sker i en voldsom kadence.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs