EnergiWatch

GE vil blokere Siemens Gamesa fra det amerikanske marked

General Electric, GE, mener, at Siemens Gamesa bruger en teknologi, som det amerikanske selskab har patent på, og som sikrer, at møllerne forbliver koblet til elnettet i situationer, hvor spændingen dykker.

Foto: Ørsted

Amerikanske General Electric, GE, har bedt de amerikanske handelsmyndigheder om at blokere import af vindmøller fra rivalen Siemens Gamesa.

GE har indsendt en klage til de amerikanske myndigheder, hvori selskabet påstår, at tysk-spanske Siemens Gamesa bruger en teknologi, som GE har patent på, der sikrer, at møllerne forbliver koblet til elnettet i situationer, hvor spændingen dykker.

Det skriver Bloomberg News.

GE har tidligere udfordret Vestas og Mitsubishi Heavy Industries i lignende sager.

Siemens Gamesa afviser over for Bloomberg at kommentere historien, ligesom at GE umiddelbart ikke er vendt tilbage på henvendelser.

GE oplyser, at selskabet sidste år leverede omkring 45 pct. af møllerne i USA og understreger, at selskabet kan udfylde alle huller i leverancerne, hvis Siemens Gamesa ikke længere sælger vindmøller til det amerikanske marked.

Siemens Gamesa sidder ifølge Bloomberg på 16 pct. af det amerikanske vindmarked.

Siemens Gamesa henter ny teknologidirektør  

Siemens Gamesa henter tre nye direktører ind 

GE's ordrebog skrumper ind

Siemens Gamesas indtjening og omsætning i stort dyk 

 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs