EnergiWatch

Tyske landmølleopsætninger fordoblet i første halvår

En fordobling på et halvt år er ikke tilstrækkeligt, lyder det fra den tyske vindindustri.

Foto: Senvion/jan.oelker@gmx.de

Trods en fordobling af den nyinstallerede landmøllekapacitet i Tyskland i første halvår, er vindindustrien fortsat ikke tilfreds med tempoet.

Det skriver Recharge News.

I årets første seks måneder blev der installeret landvindmøller med en samlet kapacitet på 591 MW i Tyskland. Fraregner med de møller, der omvendt blev taget ud af produktion, ender Tyskland på en 507 MW højere produktion, end da året startede.

I første halvår af 2019 blev der til sammenligning kun installeret 287 MW, hvilket også var et sløjt år for det tidligere markant større vindmarked.

Branchen regner med, at det tyske landmøllemarked i år vil blive på mindst 1,5 GW, men opfordrer fortsat politikerne til regeljusteringer for at understøtte en stærkere udvikling.

Blandt andet ønsker branchen at få lempet reglerne for at opnå tilladelser og at flere områder gøres tilgængelige for projekter. Det mener de er nødvendigt for at nå de tyske klimamål.

"Det er en modsigelse at udforme ambitiøse klimamål, men ikke at bane vejen for dem med den udvidelse af vedvarende energi, som der er brug for," siger Matthias Zelinger, der er direktør for VDMA Power Systems, en brancheorganisation der repræsenter vindmølleproducenter.

"Problemet med manglende tilladelser skal løses, og der skal findes flere passende steder til vindmølleopsætning på land. At fjerne forhindringerne for mølleopsætning støtter også genopretningen af økonomien efter covid-19-pandemien," tilføjer Hermann Albers, der er direktør hos den tyske vindmølleforening.

Tysklands samlede installerede vindkapacitet er på 54,4 GW.

 

Tysk landvind tildeles fortsat til havvindpriser

Tyskland bøjer af på afstandskrav

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere