EnergiWatch

Analytiker venter bedre takter fra Vestas end Siemens Gamesa

Mens konkurrenterne hos GE og Siemens Gamsa har fremvist store tab for andet kvartal, behøver Vestas ikke at frygte det samme. Det mener Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank.

Foto: PR Vestas

Dagens kedelige regnskab fra vindmølleselskabet Siemens Gamesa, bliver ikke gentaget den 11. august, når Vestas kommer med regnskab for årets første seks måneder.

"Hvis Vestas kommer til at levere noget i retning af det, som Siemens Gamesa har gjort i dag, så bliver det ikke sjovt at være Vestas-aktionær, men det kan jeg ikke se nogen større risiko for sker," siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, til Ritzau Finans torsdag.

"Når man kigger på, hvor stort et tab Simens Gamesa leverer, så er det jo en elendig udvikling," fortsætter han.

Coronapandemien, projektudfordringer i Nordeuropa og svagere markeder i Indien og Mexico har ført til et stort milliardunderskud hos Siemens Gamesa i tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår.

Selskabet kom ud af kvartalet med et underskud på 466 mio. euro, svarende til omkring 3,5 mia. kr.

"Ligesom vi så i går med General Electrics, så ser vi også i dag et vindmølleselskab med rigtigt store problemer, som simpelthen ikke tjener penge," siger Jacob Pedersen.

"Vestas er ret beset den eneste vindmølleproducent, som kan tjene penge i det her regnskabsår," fortsætter han.

Skubbede ordrer gælder ikke Vestas

Siemens Gamesa har, ligesom man også så hos General Electrics onsdag, fået skubbet en masse ordre fra andet kvartal ind i kalenderårets tredje kvartal.

Det er ikke tilfældet for Vestas, hvor det ikke tyder på, at ordreindgangen er nært så hårdt ramt, ligesom at det danske selskab også er sluppet billigere for problemer end konkurrenten i Mexico og Indien, vurderer aktieanalysechefen.

"Så jeg tror ikke, Vestas bliver nært så hårdt ramt på indtjeningen som Siemens Gamesa, og jeg vil blive meget overrasket, hvis det kommer i nærheden af et underskud," siger Jacob Pedersen.

Paradoksal aktierekord

Den gode position i markedet for Vestas til trods, så har onsdagen og torsdagens regnskaber til konkurrenterne formentlig givet investorerne lidt at tænke over.

"Det er lidt paradoksalt, at mens vi har set elendigheder hos General Electrics og Siemens Gamesa, så har Vestas-aktien ramt et rekordniveau inden for de seneste uger."

"De her to regnskaber giver nok investorerne lidt mere at tænke over, inden de bare kører Vestas i himlen," siger Jacob Pedersen.

Ikke desto mindre topper Vestas torsdag C25-indekset ved at stige 1,5 pct. til 819 kr. Aktien er de seneste tre måneder steget 38,7 pct.

 

Siemens Gamesas indtjening og omsætning i stort dyk

GE's ordrebog skrumper ind

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere