EnergiWatch

Analytiker: GE er i knæ

GE's vinddivision er ramt på indtjening såvel som ordretilgang. Det samme venter Vestas, vurderer Jacob Pedersen, analysechef hos Sydbank.

Foto: GE Renewable Energy

Det amerikanske industrikonglomerat General Electrics vindmølledivision er i knæ indtjeningsmæssigt, og der vindes fortsat ordrer, men det er ikke i så højt tempo som tidligere.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks analysechef og Vestas-analytiker, Jacob Pedersen, der dog generelt er lidt forsigtig med at trække for meget ud af General Electrics regnskab i relation til Vestas.

Han hæfter sig ved, at General Electrics vindmølleforretning ikke er særligt godt kørende i forhold til indtjeningen.

"Leverandørkæden har fra start været spændt til bristepunktet, og så er der covid-19-forstyrrelser oveni. Så det er klart, at det må give nogle omkostninger. Det kommer det utvivlsomt også til for Vestas," forklarer Jacob Pedersen.

Den dårlige indtjeningsudvikling skyldes ifølge analytikeren blandt andet, at selskabet er på vej ind i offshore, men også at der er projekter, der volder problemer.

Den største faktor for den dårlige indtjeningsevne vurderes dog til at være leverandørkædens fyldte ordrebøger, hvor de har skullet levere i rask tempo.

"Når du så har en afbrydelse med coronakrisen, hvor mange produktionssteder er lukket ned, så sprænger den elastik, der i forvejen var spændt til bristepunktet," forklarer Vestas-analytikeren.

"Det har den konsekvens, at leverandørerne ikke kan levere det de skal, og de skal bruge ekstra penge på at blive færdige til tiden. Den regning kan de sende videre til vindmølleproducenten, der må æde en del af det," siger Jacob Pedersen.

Det nye er ifølge Vestas-analytikeren, at der er ordrer, der er skubbet fra andet kvartal ind i tredje kvartal på grund af corona.

"Der kan man som Vestas-aktionær faktisk noteres sig, at Vestas har fået en del amerikanske ordrer i andet kvartal. Hvis billedet er det samme for Vestas, så venter der flere ordrer fra USA," vurderer Jacob Pedersen.

Vestas-aktien ligger torsdag eftermiddag med et fald på 3,2 pct. i 805,40 kr., hvilket også sker, efter at Nordea har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

 

GE's ordrebog skrumper ind

GE vil have bedre marginer på landmøller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere