EnergiWatch

Nordmænd lægger milliardbud på vindudvikler

Aker etablerer nyt forretningsområde med opkøb af udvikler, der i samabejde med statsejet kinesisk selskab vil bygge Europas største landvindpark og som aktuelt er i gang med at opstille møller på græsen til Krim.

Foto: NBT

Aker Horizons. På en dag hvor Aker Solutions i den grad havde nyt at berette med alt fra skifte af topchefen over refusionering med Kvaerner til udskilning af havvind og CO2-lagring var også Kjell Inge Røkkes hovedselskab, Aker ASA, leveringsdygtig i nyt. I forbindelse med halvårsresultatet blev der således lanceret et nyt selskab, hvis horisont skal byde på udvikling og drift af selskaber inden for vedvarende energi.

"I en tid, hvor vedvarende energi har udviklet sig fra nicheteknologier til globale industrier, så overstiger Akers ambitioner de annoncerede udskilninger i Aker Solutions. Vi er i offensiven og tager skridt mod at imødekomme fremtidige behov og muligheder, Ved at etablere Aker Horizons påtager vi en aktiv rolle i at positionere os i en bredere og hastigt udviklende vedvarende energiindustri," siger Aker-topchef Øyvind Eriksen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs