EnergiWatch

Nordmænd lægger milliardbud på vindudvikler

Aker etablerer nyt forretningsområde med opkøb af udvikler, der i samabejde med statsejet kinesisk selskab vil bygge Europas største landvindpark og som aktuelt er i gang med at opstille møller på græsen til Krim.

Foto: NBT

Aker Horizons. På en dag hvor Aker Solutions i den grad havde nyt at berette med alt fra skifte af topchefen over refusionering med Kvaerner til udskilning af havvind og CO2-lagring var også Kjell Inge Røkkes hovedselskab, Aker ASA, leveringsdygtig i nyt. I forbindelse med halvårsresultatet blev der således lanceret et nyt selskab, hvis horisont skal byde på udvikling og drift af selskaber inden for vedvarende energi.

"I en tid, hvor vedvarende energi har udviklet sig fra nicheteknologier til globale industrier, så overstiger Akers ambitioner de annoncerede udskilninger i Aker Solutions. Vi er i offensiven og tager skridt mod at imødekomme fremtidige behov og muligheder, Ved at etablere Aker Horizons påtager vi en aktiv rolle i at positionere os i en bredere og hastigt udviklende vedvarende energiindustri," siger Aker-topchef Øyvind Eriksen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere