EnergiWatch

Taiwan godkender udviklingsplan med fokus på blandt andet grøn energi

Aftalen kan bl.a. komme Ørsted, der bygger havvindmølleparken Greater Changhua 2b & 4 på 920 MW, til gode.

Ørsteds Formosa 1 i Taiwan. | Foto: PR / Ørsted

Taiwan har torsdag godkendt en fireårig udviklingsplan, der skal booste landets økonomi og dets rolle i den globale forsyningskæde.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Den nationale udviklingsplan for 2021-2024 har en ambition om at nå en årlig økonomisk vækst på op til 3,4 pct. På samme tid skal arbejdsløsheden sænkes til 3,5 pct. og den gennemsnitlige indkomst løftes til 30.000 dollar inden 2024.

Taiwans premierminister, Su Tseng-chang, siger, at planen er en "stærk strategisk guide" for at realisere regeringens mål og endnu et skridt på vejen til at promovere innovative industrier og et energitransformerende program, der allerede har reduceret Taiwans afhængighed af Kina og hjulpet økonomien ud af stagnation.

Udviklingsplanen fremhæver seks kernesektorer, som skal opbygge og styrke Taiwans økonomiske indflydelse og inkluderer information og digitale industrier, informationssikkerhed, sundhed og medicin, forsvar, grøn elektricitet og vedvarende energi samt forbruger- og strategiske materialer.

Særligt kan fokus på grøn elektricitet og vedvarende energi være godt nyt for danske Ørsted.

I begyndelsen af året fik Ørsted af de taiwanske myndigheder ja til at investere yderligere i havvindprojekter i landet.

Investeringskomitéen godkendte 24,8 mia. nytaiwanske dollar - svarende til 5,5 mia. kr. - i investeringer.

Det taiwanske halvlederselskab TSMC har for nylig indgået en langsigtet elkøbsaftale, som betyder, at TSMC vil aftage hele produktionen fra Ørsteds 920 MW store Greater Changhua 2b & 4 havvindmøllepark, der ligger vest for Taiwan.

Siemens Gamesa tager dobbelt stik på boomende vindmarked

Abnormt vejr sender Fred Olsen i dørken

Analytiker om Ørsted: Stor aftale sætter streg under solid markedsposition 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs