EnergiWatch

Ugler blokerer for norsk vindpark på 115 MW

Den norske udvikler Zephyr får ikke udsættelse på drift af Innvordfjellet, som ifølge udvikleren ikke kan bygges indenfor den nuværende tidsfrist. Årsagen til tidspresset har været en langstrakt undersøgelse af uglers yngleområder. 532 MW vindenergi er nu blevet nægtet udsættelse i Norge siden sidste fredag.

Undersøgelser af skovhornuglens gøren og laden omkring Innvordfjellet har pågået i mere end to år og har sat udvikleren Zephyr under tidspres. Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Ritzau Scanpix

Med et vingefang på knap en meter vil en skovhornugle næppe kunne blokere for det mere end 100 meter store vingefang fra 2,3 MW vindmøller, men ikke desto mindre er det præcis, hvad der er sket på de norske myndighedernes skrivebord i forhold til udsættelsen af drift for Zephyrs vindpark, Innvordfjellet, på 115 MW.

Projektet blev endelig godkendt i 2018 med driftsstart nytårsdag 2020. Men eftersom Zephyr i starten af 2019 af Norges Vassdrags- og Energidirektorat, NVE, blev pålagt at undersøge effekterne af byggeriet på lokale skovhornugler frem til foråret 2020, ansøgte Zephyr om udsættelse af driftstart til nytårsdag 2023. Ifølge Zephyr vil det ellers ikke være muligt at bygge vindparken.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere