EnergiWatch

Ørsted får ny partner på tysk vindprojekt

Gulf Energy ser frem mod strategisk partnerskab og yderligere samarbejde med Ørsted efter milliardkøb af tysk havmøllemark.

Foto: Ørsted

Thailandske Gulf Energy overtager halvdelen af Ørsteds tyske havvindmøllepark Borkum Riffgrund 2 på 465 MW. Det sker med købet af holdingselskabet Borkum Riffgrund 2 Investor Holding fra Global Infrastructure Partners (GIP).

Det fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Ørsted solgte i 2017 halvdelen af parken, der gik i fuld drift sidste år, til det Singapore-baserede selskab for 1,17 mia. euro. Gulf opgør imidlertid værdien af sin samlede investering til omkring det halve, 548-558 mio. euro.

Gulf Energy betoner, at det med købet vil indgå i et "strategisk parterskab" med det danske energiselskab.

"Ørsted har mere end 25 års verdensledende erfaring i driften af sin havvindforretning og er også operatør på BKR2-projektet, hvilket vil facilitere yderligere samarbejde omkring vindenergi og dermed styrke selskabets vedvarende energiforretning, øge selskabets troværdighed og konkurrencedygtighed i en global skala," skriver selskabet.

Den tyske havmøllepark er ikke det eneste vindprojekt, Gulf Energy investerer i. Det thailandske energiselskab er ligeledes engageret i parker, der på flere måder er noget nærmere, al den stund af selskabet sidste år opkøbte 49 pct. af et af de såkaldte tidevandsprojekter, Mekong Project, ved kysten i Vietnam.

I første omgang var det projekt på 30 MW, mens der siden er føjet yderligere en park på 49 MW til, der begge skal opføres inden det nuværende støtteudløb i november 2021. Efterfølgende planlægges et langt større kystnært projekt på anslået 231 MW til opførelse frem til 2023, der har et tidssammenfald med perioden, den vietnamesiske regering aktuelt lovbehandler en forlængelse af støttetariffen til.

Vestas udvikler "tidevandsprojekt"

GIP fuldfører sit største køb til dato

Dong sælger halvdelen af tysk havvindmøllepark

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs