EnergiWatch

Vestas risikerer at miste tronen i 2020

Mens årets udbygning i store dele af verden risikerer at blive mindre end oprindeligt antaget, melder de kinesiske systemoperatører om plads til 35,65 GW ny vind på nettet.

Foto: Goldwind

I sidste uge annoncerede Vestas to ny bestillinger til Kina. Dermed bragte den danske mølleproducent sin kinesiske ordrehøst op på 1,1 GW siden slutningen af sidste år. Et bemærkelsesværdigt comeback, efter at producenten installerede mindre end det halve af den kapacitet på verdens største vindmarked i 2019.

Imidlertid er det ikke det eneste bemærkelsesværdige ved de to ordrer. Det gælder også det faktum, at møllerne i begge tilfælde forventes leveret i årets 4. kvartal. Det betyder med andre ord dels, at der fortsat er plads i Vestas' maskinhaller til at eksekvere nye ordrer på mindre end et halvt år, og dels at den kinesiske appetit på kapacitet fortsat er stor trods den coronapandemi, der har kastet mange markeder ud i usikkerhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs