EnergiWatch

Holland forlænger licenser på havmølleparker

Den hollandske regering vil i fremtidige udbud give vinderne licenser i 40 år, mens eksisterende ejere tilbydes forlængelse.

I april blev den sidste monopæl på Borssele 3+4 installeret. | Foto: Blauwwind

Tirsdag begyndte installationen af den første MHI Vestas-mølle på den hollandske havmøllepark Borssele 3+4. Når den sidste af de 77 9,5 MW-møller efter planen er sat på i begyndelsen af næste år, skal de efter planen snurre i de efterfølgende 30 år. Det er i hvert fald varigheden af den licens, Blauwwind-konsortiet fik tildelt, da de vandt udbuddet på projektet tilbage i 2016.

Men sådan skal det ikke være fremover. I et nyt lovforslag, der kan vedtages som en ændring af den hollandske havvindlov inden sommer, vil den hollandske regering forlænge licenserne, så de i stedet får en varighed på 40 år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs