EnergiWatch

Vestas bruger lille halv milliard på at aflive ny mølle

Beslutningen om at droppe modulær mølletype, der i sidste måned medførte danske fyringer, har medført nedskrivninger på 433 millioner.

Foto: Vestas

Fra Googles digitale briller til Kløver Mælks læskedrik med mælk og appelsinjuice, Cowey. Af og til sendes der produkter på markedet som af den ene eller anden grund forsvinder igen efter kortere tid, end producenten nok havde forestillet sig.

Således også hos Vestas. Ja, producenten nåede end ikke at installere prototypen af V138-3.0 MW'eren fra den modulære Enventus-platform, der blev annonceret forrige maj, før den i sidste måned blev droppet. Selv om det var fyringen af op mod 400 danske ansatte, der naturligt trak de store overskrifter, handlede den annoncerede "optimering af produktporteføljen" også om, at den nye mølle var blevet kvalt før fødslen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs