EnergiWatch

Ørsted trodser coronakrisen og sætter gang i amerikansk vindpark

Sage Draw Wind kom ind i folden som en del af opkøbet af Lincoln Clean Energy.

Foto: PR / Ørsted

Ørsteds landvindskapacitet har fået et gevaldigt nøk opad, efter Sage Draw Wind på 338 MW er blevet sat i drift under den texanske sol.

Med parken er Ørsted nemlig oppe på 1,3 GW landvind og sol, mens 0,8 GW fortsat er under opførsel.

Ifølge Declan Flanagan, adm. direktør for Ørsteds Onshore-forretning er det en stor succes, at Ørsted med sine partnere har haft held med at få ført Sage Draw helt til dørs til tiden og indenfor budget i de usikre tider med coronavirus.

"At Sage Draw er gjort færdig på sikker vis midt i den eskalerende COVID-19-krise, er et tydeligt bevis på, at Ørsted-teamet og nogle af vores vigtigste projektpartnere, Blattner Energy og GE Renewable Energy, samt vores finansielle partnere, GE Energy Financial Services og BHE Renewables, er robuste og forandringsparate. Det understreger også den vigtige rolle, som vedvarende energi kan spille i den fortsatte opbygning af vores økonomi både under og efter den aktuelle krise," siger han i en pressemeddelelse.

Sage Draw Wind er en nyere tilføjelse til Ørsted-porteføljen, da projektet kom ind i folden som en del af Ørsteds køb af udvikleren Lincoln Clean Energy i august 2018, hvilket ligeledes varslede Ørsteds reentre ind i landvind.

Lincoln Clean Energy fik derefter en makeover sidste december, da de blev til Ørsted Onshore.

Ørsted har en målsætning om at have en nstalleret onshore-kapacitet på 5 GW i 2025.

Ørsted laver aftale med ExxonMobil

Ørsted opfører vindpark i USA

Ørsted køber amerikansk udvikler 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs