EnergiWatch

Momentum bliver projektudvikler

Danske Momentum køber OX2's tyske vindforretning og satser på at have første projekt klar til at bygge om et år. Risikoen er større, men det er pengene også, konstaterer direktør.

Foto: Juwi

Da Momentum i slutningen af 2018 repowerede den svenske havmøllepark Bockstigen i Gotland, var det på mange måder en atypisk opgave.

Ikke blot fordi det var første gang nogensinde, at havmøller blev udskiftet med nyere modeller, endsige fordi parkens fem gamle 550 kW-møller blev byttet til nogle næsten lige så aldrende 600 kW-møller. Men også fordi opgaven lå et stykke fra Momentums oprindelige gebet som administrator for andre folks møller.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs