EnergiWatch

Politisk nøl kan forsinke svensk havvindpark med 3 år

Vattenfalls svenske havvindpark på mere end 800 MW, påbegynder sit sidste lange seje træk mod godkendelse. Det politiske nøl i forhold til nettilslutningsafgiften kan dog resultere i, at parken bliver tre år forsinket.

Sidste år tilsluttede Vattenfall Horns Rev 3 i Danmark. Nu vil de bygge en dobbelt så stor park i havvind-fattige Sverige. | Foto: PR / Vattenfall

Forårsklassikerne i cykling starter hvert år med de fire brostensklassikere i Belgien og det nordlige Frankrig. Det er endagsløb, hvor ruten ofte er på mere end 250 km og krydret med lange strækninger på brosten. Og eftersom de køres i det tidligste forår, gennemføres de ofte under tung regn.

Resultatet af de spejlglatte brosten og hastigheder over 60 km i timen er nærmest en garant for flænsede fantomdragter og brækkede knogler. Et kort øjebliks uopmærksomhed på de toppede brosten har ødelagt mange karrierer gennem tiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs