EnergiWatch

Siemens Gamesa fremtidssikrer Aalborg

Med en investering på 300 millioner i to nye haller kan mølleproducenten bygge vinger til både den kommende 11 MW-mølle, mens der er gjort plads til den efterfølgende generation. En cadeau til Aalborg, fastslår fabrikschef.

Fabrikchefen på vingefabrikken i Aalborg tog sammen med Aalborgs borgmester og en række af medarbejdernes børn første spadestik til den nye fabrik. | Foto: Siemens Gamesa

Fremtiden har i de seneste år ikke udelukkende tegnet lys for Siemens Gamesas vingefabrik i Aalborg. Flere fyringsrunder kulminerede i september med nedlæggelsen af hele produktionen af landmøllevinger og op mod 600 stillinger. Men en frygt for, at Nordjylland er på vej mod helt at blive udfaset som produktionsområde blev fredag manet i jorden med det første spadestik til opførelsen af hal 12 og 13.

Produktionshallerne udvider vingefabrikken med 20.000 m2. Mens investeringen på omkring 300 mio. kr. skaber plads til at bygge bl.a. de B94-vinger, der skal bruges på de kommende havmøller med tocifret megawattkapacitet og en rotor på 193 meter. Den første af hallerne forventes klar til brug i slutningen af året, mens den anden følger trop tidligt næste forår.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs