EnergiWatch

Svensk operatørs overskud er borte med blæsten

Overskuddet i 2018 kunne ikke fortsætte ind i 2019 for den svenske vindudvikler og operatør, Rabbalshede Kraft. Som så mange andre peger direktøren på begrænset vind og lave strømpriser som årsagen til et svært 2019.

Rabbalshede Krafts park Brattön på 15 MW. | Foto: PR / Rabbalshede Kraft

Som så mange andre svenske operatører lider Rabbalshede Kraft under den begrænsede vind i fjerde kvartal og de lave strømpriser, som 2019 har budt på i Sverige.

Det betyder, at vindudvikleren og operatøren med en produktion på 137,5 GWh i fjerde kvartal lå en my under sidste års resultat i samme kvartal på trods af en større kapacitet. Produktionen ligger ifølge adm. direktør Peter Wesslau 23,7 pct. under, hvad selskabet havde budgetteret med.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs