EnergiWatch

LM Wind Power fyrer i Danmark

Omkring hver tredje ansatte står til afskedigelse, efter GE's planer om at lukke store dele af produktionen hos den danske vingeproducent.

Olivier Fontan, topchef i LM Wind Power. Foto: GE

Omkring en tredjedel af de 600 ansatte på LM Wind Powers teknologicenter og testfabrik i Lunderskov står til at miste jobbet. Den GE-ejede vingeproducent skriver i en meddelelse, at udviklingen af nye støbeforme fremover skal foregå på selskabets fabrikker rundt om i verden, hvilket bringer 200 danske stillinger i farezonen.

"Det er en svær udmelding at komme med, men det er nødvendigt for at gøre virksomheden klar til at være succesfuld på længere sigt," siger driftsdirektør i LM Wind Power, Bjarne Sandager Nielsen.

"Prisreduktioner og efterspørgslen indikerer, at det vil være for dyrt for virksomheden at beholde vingeproduktionen i Danmark," siger han.

Der er påbegyndt forhandlinger med medarbejderrepræsentanter frem mod den planlagte lukning af testfabrikken og støbeformsproduktionen ved Kolding medio maj. Teknologicenteret lukkes ikke, da der fortsat skal foregå udvikling i Danmark, og en del af LM's plan er at tilbyde en del af ingeniørerne plads andetsteds i koncernen.

"Vi vil støtte de påvirkede kolleger og hjælpe med overgangsfordele, imens vi tager yderligere skridt mod lukningen af faciliteterne 18. maj," noterer selskabet i meddelelsen.

I 2016 købte GE den danske vingeproducent af Doughty Hanson for 1,5 mia. euro (11,2 mia. kr.). Det skete efter at vingeproducenten havde lykkedes med at vende en årelang periode med underskud til sorte tal på bundlinjen samme år.

Imidlertid er den udvikling ikke fortsat under det nye ejerskab. I 2018, der er seneste offentliggjorte regnskab, præsenterede LM Wind Power et tab på 611 mio. kr. mod et forventet plus på 450 mio. kr.

Senest blev de sidste knap to års topchef, Duncan Berry, skiftet ud. Med effekt fra begyndelsen af måneden blev posten som adm. direktør i stedet overtaget af Olivier Fontan, der har en mangeårig baggrund med effektiviseringer og sourcing fra GE.

LM Wind Power skifter topchef

LM: Opkøb giver ro og vækstmuligheder

GE køber LM Wind Power

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere