EnergiWatch

Norsk partnerskab laver investeringsplan for sol og vind

KLP og DNB vil sammen investere milliarder i vedvarende energi. Det skriver mediet Dagens Næringsliv. 

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Pensionsselskabet KLP og bankkoncernen DNB har lavet en fælles plan om at investere mindst 12 mia. norske kr. (8,8 mia. danske) i vind- og solenergi verden over. Det skriver Dagens Næringsliv.

KLP er allerede med på syv af DNB's projekter, bl.a. i Chile og Irland, men nu satser de norske partere på at udbrede den fælles indsats:

"Det her er et område, hvor det handler om samarbejde. Der skal udbygges enorme mængde vedvarende energi over de kommende år," siger Aage Schaaning, der er finansdirektør hos KLP, til Dagens Næringsliv.

Ifølge mediet har parterne arbejdet to år på at blive enige om den finansieringsplan, som nu er kommet på plads. Foruden sol og vind skal planen også omfatte en mindre andel vandkraftsprojekter. Parterne vil ikke sætte nogen geografiske begrænsninger op, men forventer, at størstedelen af projekterne bliver uden for Norden.

DNB har som mål at bidrage med 450 mia. norske kr. inden for vedvarende energi frem til 2025, dog både via lån, obligationer og egenkapital. KLP har en udtalt plan om at investere 6 mia. norske kr. i miljøvenlige investeringer hvert år.

 

Nordiske banker har halveret udlån til olie og gas 

BW Energy tager hul på børsnotering i Oslo 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs