EnergiWatch

Ørsted har nyt amerikansk projekt i støbeskeen

Ørsted vil opføre vindpark på 252 MW i Texas. (Opdateret)

Foto: PR/ Ørsted

Energiselskabet Ørsted er i færd med at udvikle en vindpark i Texas på 252 megawatt. Selskabet har dog endnu ikke truffet endelig investeringsbeslutning om parken, der går under navnet Helena Wind.

Det oplyser Ørsted til Ritzau Finans.

"Helena Wind er et af vores udviklingsprojekter, hvor vi er i proces med at sikre relevant myndighedsgodkendelse. Vi har endnu ikke selv truffet investeringsbeslutning på projektet," siger pressechef for Ørsted Onshore Ulrik Frøhlke.

Helena Wind er et af flere projekter i selskabets onshore-forretning, hvor der i dag er projekter i drift med en samlet kapacitet på 1 gigawatt og er ved at opføre yderligere 1 gigawatt sol- og vindprojekter.

"Størstedelen af projekterne er placeret i Texas, men vi har også projekter i Nebraska, South Dakota og New Jersey. Vores mål er, at vi i 2025 har opført i alt 5 gigawatt i vores onshore-forretning," supplerer Ulrik Frøhlke.

Ørsted gik i oktober 2018 ind på markedet for udvikling af landvindenergi i USA med købet Lincoln Clean Energy, LCE.

I starten figurerede LCE som et datterselskab i Ørsted-koncernen, men siden har det skiftet navn til Ørsted og er blevet en integreret del af Ørsteds organisation.

Ørsted sætter mål om femdobling af landvind i 2025 

CIP henter endnu en direktør fra Ørsted 

Ørsted vil opføre 300 MW i Texas

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs