EnergiWatch

EKF udsteder milliardgaranti for MHI Vestas-møller

Som en af seks kreditinstitutter stiller EKF sig bag CIP's to vindparker i Taiwan med garanti på 2,5 mia. kr.

Foto: MHI Vestas

I fredags fik CIP underskriften fra den sidste långiver bag havvindparkerne Changfang og Xidao i Taiwan. I alt 25 såvel lokale som internationale banker og andre finansielle institutioner sikrede den samlede investering på omkring 3 mia. dollar. Et beløb der er sikret af blandt andet Danmarks danske eksportkreditinstitut, EKF.

EKF har således stillet garantier for 2,5 mia. kr. svarende til omkring 13 pct. af projektets samlede gæld. Det oplyses i en meddelelse.

Det danske kreditinstituts engagement er ikke just overraskende. Ikke blot fordi såvel projektudvikleren som mølleproducenten, MHI Vestas, og en række af de øvrige leverandører har markante danske islæt. Men også fordi EKF har været pionér som garant på Taiwans havvindmarked. Den statsejede långiver har i forvejen udstedt garanter på såvel Formosa som Yunlin-projekterne.

Om noget er det snarere overraskende, hvor bredt feltet er. Foruden EKF har fem øvrige eksportkreditinstitutter været med til at bakke op om de to projekter på knap 600 MW.

Forventningen er, at de første 100 MW fra Changfang opføres til næste år, mens de øvrige små 500 MW ventes i drift i begyndelsen af 2024.

CIP går i gang med havvindparkerne i Taiwan

CIP frasælger formelt i Taiwan

MHI Vestas melder om snarlige store nyheder

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere