EnergiWatch

Coronavirus får Polytech til at lukke fabrikker

Underleverandøren er blevet ramt af, at de kinesiske myndigheder har lukket tusindvis af fabrikker.

Foto: PR Polytech

Polytech har sendt knap 100 medarbejdere hjem fra sin fabrik i Wuxi, mens også salgskontorer med 8 mand i Shanghai lukket indtil den 10. februar, hvis de kinesiske myndigheder da ikke forlænger perioden, skriver Tvsyd.

I første omgang er det ikke andet end ubelejligt, fortæller Mads Kirkegaard, der er adm. direktør i Polytech, til medier, men fortæller også, at der er usikkerhed omkring, hvorvidt selskabet allerede nu skal starte noget af produktionen lokalt. På grund af det kinesiske nytår betød, at Polytech har fået fyldt hylderne op med de komponeter, der skal bruges i produktionen, men der kan alligevel være problemer.

"Selv når vi kommer i gang med produktionen, vil der sandsynligvis være stor flaskehals på alt transport i Kina – vi forudser, at der kan gå en rum tid fra Corona-virusen er kommet under kontrol, til hele landet er normaliseret," siger Mads Kirkegaard til mediet.

Som EnergiWatch tidligere har skrevet blev vestjyske Polytech, der blandt andet laver beskyttelsessystemer til vindmøllevinger, købt af norske Verdane Capital i 2016.

I det seneste regnskab for Polytech, der gælder for 2018, blev der hentet et overskud på 75,6 mio. kr. mod 47,1 året før.

Tilbage i 2018 foretog selskabet også et opkøb af selskabet Global Lightning Protection Services, GLPS. Dermed udvidede den danske virksomhed sin position på det internationale marked for lynbeskyttelse til vindmøllevinger.

PolyTech har siden 2013 øget antallet af ansatte fra 35 til over 400 ansatte og har afdelinger i foruden Danmark også netop Kina, Mexico og USA.

Selskabet blev stiftet tilbage i 1994

Stort dansk vindselskab skifter topchef

Polytech stormer frem

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs