EnergiWatch

NKT får kvalificeret kabel til tysk elmotorvej

Den danske kabelkoncernen beskriver selv kvalifikationen af deres kabel som en milepæl.

Foto: NKT

Kabelkoncernen NKT har fået kvalificeret et 525 kV-højspændingskabel til jævnstrøm, som kan bane vejen for ordrer til de tyske korridorprojekter, hvor der skal etableres store kabelforbindelser til transport af vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige dele.

Kvalifikationen til de tyske HVDC-projekter kommer efter mere end et års testforløb udført af et eksternt institut, skriver NKT i en pressemeddelelse torsdag. I forvejen havde kablet opnået en såkaldt Cigre-kvalifikation i 2014, hvor NKT lancerede 525 kV XLPE-energikablet som verdens første af sin art.

Kablet skal produceres på NKT's fabrikker i tyske Köln og svenske Karlskrona.

"Den yderligere kvalifikation af vores højtydende 525 kV-jævnstrømskabel er en milepæl for NKT til at kunne tage aktiv del i Tysklands energitransformation. Samtidig understreger det vores position som en førende udvikler af energikabler, da vi var de første til at lancere 525 kV XLPE jævnstrømskablet i 2014."

"Derudover er jeg stolt af, at vi med det kabel også kan tilbyde en bæredygtig løsning fra vores højspændingsfabrikker, som bruger 100 pct. grøn el," siger Anders Jensen, som er teknologidirektør i NKT, i meddelelsen.

NKT lander femårig serviceaftale med irsk netoperatør

NKT leverer landkabelsystem til elnettet i Stockholm

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere