EnergiWatch

MHI Vestas afskediger 48

Havmølleproducenten skærer 21 fra i Nakskov og 27 på Lindø. (Opdateret)

Foto: Martin Lehmann

Et lille halvt hundrede ansatte står foran at miste jobbet hos MHI Vestas. Havmølleproducenten afskediger 21 fra vingefabrikken i Nakskov, mens 27 mister jobbet på Lindø, hvor der produceres naceller.

Det bekræfter MHI Vestas over for EnergiWatch.

Reduktionen svarer til 4-5 pct. af de godt 1.000 ansatte på de to fabrikker. På Lindø skyldes afskedigelserne med en ændring i holdskifterne, hvor der nedlægges et nathold, mens det i Nakskov begrundes med optimering af produktionen.

"Antallet ligger fast, og nu skal omstændighederne forhandles på plads," siger kommunikationschef Stewart Mullin.

"De berørte får besked senest torsdag. Hvis det er muligt før, gør vi det, for at undgå at skabe usikkerhed blandt de ansatte."

TV2 Fyn skrev mandag om nedlæggelserne, der ifølge MHI Vestas ikke skyldes udeblevne ordrer, men snarere en tilpasning til et mere stabilt efterspørgselsniveau.

"Vi har haft kraftigt stigende efterspørgsel, men nu er vi nået et mætningspunkt, vores produktionsprocesser er blevet forbedret, og efterspørgslen har stabiliseret sig," sagde Stewart Mullin til mediet.

Der blev ifølge TV2 Fyn ansat 100 nye medarbejder sidste år på havmølleproducentens fabrik på Lindø Industripark, hvor 470-500 aktuelt er beskæftiget. Omkring 530-550 er ansat på vingefabrikken i Nakskov.

Vestas' offshore-chef vil være Mr. Ford: Det er tid til industrialisering

Lindø går Esbjerg i bedene med ny kran

MHI Vestas hyrer 50 på Fyn

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere