EnergiWatch

Northvolt går til stålet med ny tysk batterifabrik

Den tyske batterifabrik, der bygges i et joint venture mellem svenske Northvolt og den tyske bilproducent Volkswagen, kommer til at ligge i Salzgitter og får navnet "Northvolt Zwei".

Illustration af Northvolt Ett i Skellefteå. Foto: PR / Northvolt

Der var Ett, og der var Zwei.

Et halvt år efter Northvolt afslørede, at deres svenske gigafabrik kommer til at ligge i Skellefteå i det nordlige Sverige, løfter de sløret for deres tyske søsterfabriks lokation.

Fabrikken, der kommer til at bære navnet Northvolt Zwei, kommer til at ligge i Salzgitter i delstaten Niedersachsen og vil ligesom fabrikken i Skellefteå, Northvolt Ett, starte med en kapacitet på 16 GWh. Planen er, at Northvolt Ett senerehen vil blive opgraderet til 32 GWh, og Northvolt skriver i en pressemeddelelse, at deres tyske fabrik ligeledes senere skal opgraderes.

Salzgitter er primært kendt for sin betragtelige stålproduktion gennem selskabet Salzgitter AG, der årligt producerer syv mio. ton stål.

32 GWh vil være tilstrækkeligt til at producere 600.000 lithium-ion battericeller til elbiler om året. Northvolt Zwei vil stå klar mod slutningen af 2023 eller starten af 2024, meddeler selskabet.

Fabrikken bygges i et 50/50 joint venture med den tyske bilgigant, Volkswagen, der forventer, at blot det europæiske marked vil have en efterspørgsel på 150 GWh batterier årligt fra 2025.

Ifølge adm. direktør i Northvolt, Frederik Hedlund, vil firmaet benytte mange af de indledende erfaringer fra Ett i deres tyske fabrik, Zwei.

"Fremadrettet vil projektet drive stor nytte af den planlægning og det designarbejde, der har været forud for Northvolt Ett i Sverige, hvoraf meget vil blive duplikereti Northvolt Zwei," siger han i en pressemeddelelse.

En vigtig forskel på de to fabrikker bliver dog, at der ikke vil være nogen upstream-produktion på Zwei, som i stedet vil modtage materiale fra Ett, der vil udvide sin produktionskapacitet. I stedet vil Zwei fokusere på downstream-produktion som samling og produktion af elektroder.

Northvolt rejser 1 mia. dollars til Europas første gigafabrik

ATP er klar til grønne syvmileskridt - men det er ikke fordi, man har lyttet til "klimatosserne"

Milliardstøtte på vej til kæmpe batterifabrik i Sverige

Volkswagen grundlægger europæisk "batteriunion" med svenskere

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Statoil, McKinsey og Techstars vil finde energibranchens næste rockstjerner

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere