EnergiWatch

Nu rykker den næste grønne revolution: Put vindmøllestrøm i tanken

Først kom vindmøllerne og elbilerne. Men det er slet ikke nok. Så nu skifter fokus til at producere grønne brændstoffer, der også kan bruges i fly og lastbiler med konceptet 'power to x'.

Foto: Jens Dresling

En lille svensk pige, der strejkede fra sin skolegang og startede en global bevægelse. Et næsten enigt dansk folketing, der nu lover at arbejde for en 70 pct. reduktion af Danmarks CO-udledning inden 2030.

Nye vinde blæser, og spørgsmålet er nu ikke længere hvorfor eller hvornår, men først og fremmest hvordan. Ikke mindst i transportsektoren, der tanker millioner af liter benzin, diesel og tung olie og i dag reelt ikke har et alternativ. Elmotor og batterier fungerer bare ikke, hvis man skal flyve 200 passagerer til London eller sende et containerskib jorden rundt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs