EnergiWatch

Ænder trues mere af hagl end af havmøller

De tre typer af dykænder, der er et omdrejningspunkt i VVM-redegørelserne for Jammerland Bugt og Omø Syd, har langt større risiko for at blive skudt end at blive fortrængt af de kystnære projekter, viser optælling.

Problemet med vindmøller for f.eks. ederfugle er ikke, at de får nakkedrag af vingerne, men at møllerne fortrænger dyrene, så deres areal til at søge efter føde bliver mindre. | Foto: CREATIVE COMMONS

Tidligere i år fik den daværende energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) overrakt en forgyldt ederfugl. Afsenderen var foreningen Beskyt Jammerland Bugt, og gaven skulle med egne ord hjælpe til med at bringe fornuften tilbage i energidebatten.

Hensynet til ikke mindst havdykænder er et af foreningens argumenter for, at det kystnære havmølleprojekt i området skal afvises. Lige som konsekvenserne for bl.a. sortænder, fløjlsænder og ederfugle er årsag til, at VVM-redegørelserne skal opdateres for såvel projektet ud for Nordvestsjælland som Omø Syd-projektet mellem Sjælland og Lolland.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs